Veel gestelde vragen

Klik op een vraag om het antwoord te tonen.

 • Vragen van kinderen

  1. Helaas zijn (nog) niet alle Avond4daagsen in Nederland aangesloten bij KWBN. Dat geldt dan ook voor jouw Avond4daagse. Wij adviseren je nog eens goed te zoeken op Google naar de contactgegevens.

 • Vragen van organisaties

  1. Bent u als organisatie aangesloten bij KWBN?
   Ja, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

   Nee, meld uw organisatie aan bij KWBN. Hier leest u meer over onze ondersteuning.

  2. Avond4daagse.nl is een initiatief van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) voor bij hen aangesloten Avond4daagsen. In de agenda worden alle aangesloten Avond4daagsen getoond. Heeft u interesse om uw Avond4daagse aan te sluiten bij KWBN? Hier leest u meer over onze ondersteuning.

  3. Bent u als organisatie aangesloten bij KWBN?

   Ja, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

   Nee, Avond4daagse.nl is een initiatief van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) voor bij hen aangesloten Avond4daagsen. In de agenda worden alle aangesloten Avond4daagsen getoond. Heeft u interesse om uw Avond4daagse aan te sluiten bij KWBN? Hier leest u meer over onze ondersteuning.

 • Vragen van ouders

  1. U kunt proberen de school of vereniging te overtuigen van het belang van deelname aan de Avond4daagse en ze verwijzen naar deze website. Mocht dit niet baten, dan kunt u altijd uw kind individueel opgeven bij de organisatie in de buurt. In de agenda vindt u alle Avond4daagsen op een rij.

  2. Eten en drinken

   Geef uw kind iets energierijks te eten mee (bijvoorbeeld fruit of een krentenbol) en iets te drinken. Het is beter om geen koolzuurhoudende drank te drinken en liever ook niet al te koude drank. Wees spaarzaam met snoep.

   Kleding

   Houd vooraf het weerbericht in de gaten en zorg dat uw kind de juiste kleding draagt en meeneemt: niet te warm of te koud, regenkleding als er regen verwacht wordt. U kunt uw kind beter een poncho meegeven dan een paraplu, omdat een paraplu dragen in een grote groep mensen het risico met zich meebrengt dat anderen geraakt worden door de paraplu.

   Zorg dat uw kind op ingelopen schoenen loopt. Koopt u nieuwe schoenen voor de Avond4daagse, loop deze dan ruim van tevoren samen goed in (dat is nog gezellig ook en meteen een goede training).

   Beloning

   Ieder kind dat de Avond4daagse succesvol uitloopt krijgt een medaille. Natuurlijk is het leuk als ouders ook nog een presentje te geven. Zoek dat eens in de gezonde hoek. Hier vindt u tips voor een gezonde beloning.